JENNY REYNOLDS – ANY KIND OF ANGEL

Jenny Reynolds is een folk- en countryzangeres die geboren werd in Boston, Massachusetts, er haar jeugdjaren doorbracht en er als lerares Engels professioneel actief was. Maar ze besefte zo’n 17 jaren geleden al gauw dat ze voor de ontwikkeling van haar muzikale carrière beter kon verhuizen naar Austin, Texas waar muziek maken een dagdagelijkse bezigheid is voor vele artiesten.

Wij hebben hier haar nieuwste plaat toegestuurd gekregen: “Any Kind Of Angel” is al haar vierde soloalbum. Ze heeft er negen eigen composities op samengebracht met één cover van het overbekende “I’m So Lonesome I Could Cry”, de klassieker van Hank Williams. Dit door Mark Hallman en André Moran geproduceerde album werd opgenomen in ‘The Congress House Studio’ in Austin en had ook enkele bekende namen van andere lokale muzikanten op de gastenlijst.

Zo zien we zangeres BettySoo voor harmony vocals op het nummer “Love & Gasoline” en op accordeon en backing vocals bij de albumtiteltrack (zie akoestische live versie op de eerste video). Dat is een song waarop ook fiddler Warren Hood meespeelt, net als bij het akoestisch gebrachte liedje “Before I Know You’re Gone”. Ook Scrappy Jud Newcomb is met zijn akoestische en elektrische gitaar van de partij op drie nummers: openingstrack “There Is A Road”, “Dance For Me” en het bluesy nummer “The Trouble I’m In”.

Verder speelt producer Mark Hallman op de meeste tracks mee op drums, Hammondorgel en basgitaar en doet ook co-producer André Moran zijn duit in het zakje op elektrische gitaar bij de op de tweede audiovideo te horen emotionele song “The Way We Say Goodbye”, bij het nummer “White Knuckle Love (Didn’t I Know)” en bij de hierboven vermelde Hank Williams coversong.

De liedjes die Jenny Reynolds op “Any Kind Of Angel” brengt zijn vooral gebaseerd op ritmische en melodieuze muziek met een melancholisch jazzy sfeertje. Ze accentueren telkens opnieuw haar uitstekende songschrijverskwaliteiten en haar warme stem die als een rustig meanderende rivier over de melodieën lijkt te stromen.

(valsam)
“With nine self-penned songs and a haunting cover version of the Hank Williams-classic ‘I’m So Lonesome I Could Cry’, the Austin-based singer-songwriter Jenny Reynolds excels on her fourth album ‘Any Kind Of Angel’. All tracks are accentuating her excellent songwriting skills, as well as her warm voice which meanders like a quiet river over all these great melodies.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Pretty Okay Music
Info: Hemifran

video